Gitara Klasyczna Dodano: 2012-04-21 23:33
Wszystkich ktorzy cenia dzwieki gitary klasycznej,chca wypowiedziec sie na forum,czegos dowiedziec itd..zapraszam na...
http://www.gitaraklasyczna.tnb.pl
Jesli zle umiescilam temat prosze o przeklejenie w w odpowiednie miejsce:)
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Dodano: 2012-04-22 09:40 Zmieniono: 2012-04-22 09:41
O, jakiś muzyczny temat wreszcie. Ja lubię dźwięki gitary klasycznej. Nawet miałem kiedyś okazję dość dogłębnie zbadać kilkadziesiąt modeli i mam swoje ulubione, a konkretnie Esteve. Wiadomo, rzecz gustu, ale jakby ktoś się nosił z zamiarem kupna to przynajmniej polecam nie omijać w testowaniu, a marka średnio znana i średnio droga.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Dodano: 2012-04-22 21:51 Zmieniono: 2012-04-22 21:54
Mialam troche problem gdzie wrzucic adres stronki tak zeby byl widoczny.
Generalnie w ostatnich czasach coraz mniej jest entuzjastów gitary klasycznej,wiekszosc wiadomo przerzuca sie na elektryka.
Chcialam troche rozreklamwoac strone:) stad pomysl zeby wrzucic temat rowniez tu
W kazdym badz razie zapraszam do rejestrowania siei udzielania na tamtejszym forum-trzeba je troche podkrecic:)
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "
Dodano: 2012-04-22 23:34
No dobra, zarejestrowałem się :-)
Z tym, że ja też jestem bardziej elektryk niż klasyk i nie bardzo się tam pewnie odnajdę.
A czemu tak reklamujesz? Współtworzysz ten serwis? Są nuty w PDF i fajnie, ale chyba klasycy są aż takimi tradycjonalistami, że nie uznają plików gtp (Guitar Pro/ Tux Guitar) ? - ułatwiają życie.
I druga rzecz, która mogłaby się tam znaleźć to podstawy nauki, wystrój serwisu mi się kolorystycznie skojarzył z książką Richarda Chapmana - Leksykon Gitarzysty - najlepsza na jaką kiedykolwiek trafiłem, więc siłą rzeczy brakuje mi tego tam.
I to czego zwykle brakuje mi na forach - bardziej rozbudowanych profilów, bo tak to nie wiadomo z kim się rozmawia i w dodatku szybko się zapomina, że się kiedykolwiek zarejestrowało akurat na tej stronie - tyle forów teraz w necie.
Dodano: 2012-04-22 23:37 Zmieniono: 2012-04-22 23:41
Wlasnie widze ze sie zarejestrowales
Ano ja raczej mam lewe rece jesli chodzi o instrumenty-przynajmniej tego typu hahaah,stronka nalezy do mojego lubego,on tu nie ma konta,wiec postanowilam sama sie odezwac:)
Tymbardziej ze musze zaczac znowu tu bywac,jakos mnie odciagnely pewne sprawy ostatnio;/
Z tego co mi wiadomo to pliki gtp narazie nie przejdą bo jest zbyt mało chetnych
bo jest przy tym w chuj roboty a musiało by to zając dużo czasu a ponieważ nuty są popularniejsze wiec na razie to przyszłość
Dodano: 2012-04-23 00:05 Zmieniono: 2012-04-23 00:06
Let me see...
Przyszłość, bo póki co nuty są tylko do litery F, hehe. No ja mam w swoim zbiorze jakieś 1,3 GB plików gtp, gp3, gp4 itp. Każdy plik to max kilkadziesiąt kB, więc jest tego w sumie w... dużo. Nie wiem ile z tego to klasyki, ale na pierwszy rzut oka też dużo.
A do gry na instrumentach lewa ręka też jest konieczna przecież
, chociaż fakt, robi zwykle co innego niż prawa.
No i macie tam dział Programy i nic nie ma, więc polecam Tux Guitar - zupełnie darmowy klon Guitar Pro i jeszcze dostosowany do potrzeb społecznościowych (pisany w Javie, z otwartym kodem programu), no i tam oprócz tabulatur nuty też są wyświetlane i wszystkie standardowe notacje można zapisać.
Dodano: 2012-04-23 22:36
W działach programy jeszcze jest mało bo nikt tego nie ściąga i nie wiem czy nie zlikwiduje i zostawie tylko linki